BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
no one is perfect right in the face of the earth .. their is no shortage .. do not make it a point to our lack of hypocrisy .. so just be yourself ..

Followers

saye dan dye :)

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, November 13, 2010

P0st nana adnan yang terakhir untuk sem neyh..!

7.40A.M @ 13/11/2010..
L0CATI0N..? BALC0NY RTT-BT4-2..

Tepat pukul 7.40a.m bersamaan 13/11/2010..hari sabtu..kesedihan mule terase..enta lar weyh..sgt2 sdey..arinie lak kite0rg balek.mane tak sdeynyer an..nape ekh tibe2 terase sunyi..? adush..nana..nana..barang sume da siap kemas..tinggal nak balik je lagi..mama cakap nak amek pagi neyh..tp tak tahu ar an..mybe dalam k0l 9 k0t..suasane k0lej skunk.? T0ksah cakp ar an..da macam ak s0rang je yang tggl weyh..kak eyka da g amek exam MUET..tggal ak..kak iejan..kak pka nan ct jep.tu p0n mereka td0 balek..just tggal ak s0rang je lar pagi neyh..s0 l0nely l0rh..umm..ak tengah terpk lg neyh..nanti..kat uma da tak bleyh on9 lg..lg ar bertambah2 sdey ak..s0..? tak bleyh ar update bl0g....internet kat sni da tak bleyh bukak..pehh! bertambah sdey ak! Bleyh ker nana adnan bertahan smpai naek sem tak on9..??! cam tak bleyh je an..btw..kne try gak..c0z sebelum neyh p0n ak bleyh idup tanpa internet an..just seb0k2 an diri t0k lupe an sume tu!! Umm..h0pe ar cuti sem nanti tak la b0ring sgt an..kemas..kemas..dan terus kemas uma..! haiyaaakk! Ek..la..lupe lak an..debab!! ikin!! Azie!! Aku da abes paper!! HAHAHAHA! Ketinggalan betul lar an ak neyh..haha..papep0n..otak da makin ringan..tak payah lagi da nak pk b0ut buku.buku..buku..! relax an otak suda..HAHA! umm..sem depan da naek sem4..cepat jep an mase berlalu..n sem depan ar mgkin sem terakhir kat uma rtt-bt4-2..kak ijan n kak pka last sem depan..c0z nak praktikal tyme dye sem 6..kak eyka lak sem depan lar dye last..pas tu da c0nv0..kite0rg..? enta la..terk0ntang kanting lagi..tak tahu ade praktikal ke tak..kal0 ade nmpknyer sem depan lar kite0rg last kat sni..yang tggal kat uma neyh kak anna nan aina jep..sdey jep..dari 8orang..tggal 2 orang!!  Cepat jep mase tu berlalu..ingat plak tyme mule2 daftar kat sni..terase macam baru semalam lak daftar ..ahahaha! J..dengan orientasi yang memb0san an! Da tak nak lagi sume tu! Sgguh b0san! Ape yang bestnyer ekh kat k0lej neyh..macam takde pape yang best p0n…haha..(jaat ak an) .enta lar..sape masuk..dye tahu lar best ke tak an..n0 k0men lak nak cakap panjang2 b0ut k0lej..tp..dak uma memang best!!! Walaupun ar kite0rg neyh “katak dibawah tempurung “ (k0n0nnyer) ..janji kite0rg tak kacau idup orang lain an..uma kite0rg, idup kite0rg..~! tak yah ler nak membenci sgt2 kite0rg neyh.kite0rg tak heran p0n l0rh..huk3..btw..RTT-BT4-2 da best!! Yeaahh! K l0rh..nak kemas barang n kemas bilik jap..pas nie da balek..sdey..sdey..sdey..tp nak balik..cmne ekh? HAHA! K la....btw..see u all  next sem!! Miss u all lar!! MUAHX3…!!
Mo0d : dalam kesedihan + tidak kesabaran untuk pulang..!
Tata sume RTT-BT4-2!!!!
Sem depan kiter jumpe lagi k~!
Kak eyka..kak pieQa..kak iejan.kak anna..nieza…ct.. aina..! I will miss u all lar!!
Kekal an ahli yang same yep sem depan ~!
SAYANG K0RANG KETAT2!!!

Friday, November 12, 2010

fuh..exam suda abes..sgt menyer0n0kkan!! huahuahua!!:)

lega an biler segala beban ilang cam tu je..? HAHA! ser0n0knyeeerr! tuhan je yang tahu..! tp an ..s0klan akidah tadi an..enta ar..nape bleyh senang giler ekh.? alhamdullillah ar pat jawab..tp..terkilan lak sebab senang:)..setengah jam jep k0t buat..lepas tu kua..men cepat lagi.. laLAlalaLA..! padahal mase dye bg 2jam ..fuh..tp..lega giler sebab paper last lepas jugak akhirnyeer! penderitaan selama 3 minggu berakhir.! perah..perah,dan terus memerah otak! smpai an da naek kering da otak neyh! haha! :)..siyes weyh..tyme sk0la dlu ak bkn jenis cmnie..asyik study jep..enta lar..tyme dlu men liat lg nak study..an bagus kal0 dri dlu lg study cmnie an bagus. bia lar..yang da lepas bia jep la an..huk3..tdi.nieza n cs anna da balik..huaaaaa...NAK BALIK JUGAK!!  umm.cepat lar es0k..da tak sabar neyh nak melang0k depan tv..! nak balik..nak balik..nak balikkk!..huk3.k l0rh.....................................ch0w dlu meyh..tata..titi..tutu..

p/s ; c0z kak pieQa! ade kat sebelah..HAHAHA

umm..paper prinsip pengurusan da lepas..tggal petang neyh jep paper akidah..

b0ut paper tdi.? enta la..n0 k0men.tapi..agak2 terkilan sgt2..enta..issshh..nape lar tibe2 otak jadi blank td ekh..ya Allah.nie ker ujian yang kau bagi,..takpe..ak redha jep..tp..alhamdullillah masih lg bleyh jawab..yang da lepas tu biar la..g p0n..ak study p0n maen2 jep an..tinggal paper petang neyh jep..tak0t..? enta..nana da malas nak takut lagi..lagi tak0t..lagi tak pat jawab..lg ar terkilan..s0..? tak yah jadikan tak0t tu satu penghalang yep nana! tggal petang neyh jep paper last..h0pe sgt pat wat yang terbaek t0k paper neyh..ya Allah..mudahkan lah segala urusan ak..amin..jam pukul 4.30 nanti..s0..berakhir lar penderitaan kite0rg!!!! yeeaaahh!! orang lain da lame abes exam..yang ak neyh baru terkial2 nak merdeka..sdeyynyer..emm.arinie turn kak anna nan nieza lak balek..s0..tggal ar 5orang..lagi ar sdey..makin berkurang dan makin berkurang..sayu deyhh..haiiyaaarkk..! k l0rh..r0haika r0slan da menjerit2 s0h study..HAHA! ad0i..pale kusut..kusut..dan kusut..h0pe tak jadi blurr cam r0haika r0slan tadi!! haha.tata..titi..tutu ..

p/s : cs r0haika r0slan..naseb ar bangun ar suubh pg td.kal0 tak..orang da pggil satu tun teja kejut an akk!! hahaha!

sebelum cuti sem..~












Thursday, November 11, 2010

gelak..gelak..dan terus gelak!!!!

Ad0yai~ kusut..kusut..HAHA..ari neyh ak rase da terlebey gelak da weyh..huahuahua..pe yg ak bace td ak rase da banyk da kua ilmu tu..huk3..tadi..lepas anta barang kat st0re bwh..singgah jap uma kak iekin nan kak isma..peh..kene kencing habis2 ar tdi..HAHAHAHA!  kuang aj0 aje ekh,,mule2..cam tak caye jep pe dye0rg ckap..ye ar..nak2 kak iekin pandai kencing orang,,peh.TERTIPU gak!! Dye cite bagai nak rak.. sume da tak0t dye cite b0ut bunyi lembu malam2..HAHA! yg peliknyer..ak da bnyak kali datang uma dye0rg..tapi, tak pena2 lak nmpk bnde alah tu kat atas l0cker kak ain..tetibe lak bnde tu wujud tyme kite0rg datang td.. dye0rg cakap bnde tu da lame kat atas tu..n dye0rg tak0t nak amek..mak ai!! Menipu t0l!!!! huuaaarrhh! Ak..ct..nieza..kak eyka n kak eijan bukan men lagi percaye! 3 lawan 4..sab0 je lar an..! haha..tp..yang wat kite0rg gelak2 smpai tak ingat dunia..tyme kite0rng da smpi tgkat 4 da, tetibe bunyi yang dye0rg cakap td tetibe je berbunyi..kite0rg pe lagi..berlari ar g uma dye0rg lek kat tgkt 2 tu..masing2 lari cam tak ckup tangge!! HAHA! Smpi uma kak iekin nan kak isma, kite0rg serang kat bilik dye0rg! Peh! Mang bet0l ler pe yang kite0rg pk..dye0rg ,mang kencing kite0rg!!! HAHAHA! Kak iekin..kak isma..kak ain.. siap ler!! Kamu..kamu..n kamu mang pelak0n terbaik!!!!  Wakakaka! Thnx lar ea wat kite0rg gelak cam tak ingat dunia td,.naseb art un teja neyh sket je orang yang tinggal an!! Dush3..tu first cite..sec0nd lak siti kusut punyer hal!! Aiyo0..kamu neyh ct!! hahaha! Da ar td cakap nan kite0rg, smpi satu café dgr! Aiyo0.malu2..HAHA! pas tu..amek makanan orang lg tak bleyh belah an! HAHA! Dye maen amek je kat cashier..enta sape punyer ntah..smpi kat audi, kak eyka  pasan makanan kite0rg bnyak..rupe2nyer..baru lar pasan yang ct teramek makanan orang lain..naseb baik lar pasan weyh..ct..ct..k0 da wat kite0rg gelak giler2 ar!! HAHA! Umm..Tetibe je ingat balik yang ari sabtu da ari last..sdey jep nak tggal an k0lej! Nak nangis jep rase..uwwaaaa! h0pe ar mase cepat berlalu an..amin! k ar..da maghrib l0rh..gtg..tata..titi..tutu…!!`

mengemas..menegemas..dan terus mengemas! haiyakk!

dalam situasi yang memenatkan ! w0w..! umm.tyme subuh da bangun..n ..suda menjadi kebiasaan untuk kembali td0 semula..mengantuk ler.. ne tak nyer..k0l 3 baru td0 k0t..gelak..gelak..dan gelak! haha..umm.da nak akhir2 sem neyh..terase sedey lak weyh.enta ar.da ramai2..n..ari sabtu neyh berpisah t0k sebulan lebey.sdey ar gak..umm..i will miss u all lar!!! muahx3!! uhux.. airniey ..tyme mengemas barang2 dapur t0k bawak turun bawah simpan dalam st0re..banyak ar gak..berk0tak2..nak tak nak, kene kemas siang..kalau kemas malam ..nanti nak study lagi..da la s0k de exam..pagi lak tu.. g0..g0..g0 nana! u can d0 it lar!!  huk3..umm..kemas2 barang neyh, tetibe terase berat je weyh nak tinggal an k0lej ye la..da biase nan dye0rng ..tetibe..berpisah..uwwwaaahh..sedey..da lar nanti tyme cuti tak pat on9..tak dapat lar nak mengacau mereka..mereka.dan mereka lagii.sadis sungguh an tak dapat on9. sedey..sdey..dan sdey..hurrmm! barang ak men banyk lagi..nak dekat 10 beg..pehh..sabau je lar an..HAHA! takpe2,,barang kali nie takde ar terlampau bnyak cam sem2 lepas an..huk3..k l0rh..nak mandi jap..( kant0i suda ) ahhaa..pastu nak angkat barang bwk g bwh..malas bet0l meyhh..tata..titi..tutu:)

Tuesday, November 09, 2010

excited teng0k kembar!! HAHA!

nana arinie giler jap..wakaka! td..aina balek..dye bawak kembar dye sekali..! nana tibe2 jd tak bet0l jap..haha..aina..kal0 k0 bace p0st ak neyh..td tu ak excited giler lar..haha.. da lame tak tgk kembar..kem salam ekh nan kembar k0! :) sebijik ar..suara p0n same! hahaha!  yg tak bleyh belah..kak pka cakap ak bukan excited..ak giler..smpi ati..HAHAHA! ad0i..nanti kembar dye mesti tak0t an nak dtg lg.haha..da aku neyh excited sgt..huk3..umm..perut da lapa..jap g nak g cafe..with0ut nurul aina alias..sdey jep..bubye aina..t8 k okek..da l0rh..nak out..mengir0n baju..perkare yg malas untuk dilakukan! bubye..~

em0si nana sudah stabil...

Jiwa nana da semakin stabil..co0l d0wn nana..elax2..nana tak bley ar cmnie..senyum kJ..lg pk lg sakit ati an...just..bia an dye pergi dri ingatan ..its easy ryte..? hurm..if dye dtg balek.ign0re jep..c0z..? tyme susa je an dye cari..tyme senang..? nana cam orang giler an.? Hurm..biar an je lar dye jauh dri ingatan ..malas nak pk lg da..dye p0n da lupe an k0 da nana..s0..watpe k0 nak ingat dye..? tak dpt ape2 p0n lar..mula an hdup baru okek..senyum..senyum..dan terus senyum walaupun dalam kedukaan..hey..! en0ugh3 bercerita b0ut neyh lg!! s0 b0red ! haiyaakk! Ngant0k ar..HAHA..tak sah kalau setiap kali new p0st..mesti ade menyatakan “ngant0k”! huk3..malam tdi d0k melayan cerita antu cina ( k0n0nnyer) haha..hantu ker..? lain jek ak tgk malam td..HAHA! mang t0l2 HANTU! Haha! 8 cerita..peh..nek bengkak lak mate neyh an..haha..mentang2 k0 takde exam nana..sume cite k0 tibai..huk3..ofc0urse lar! Huahuahua..smpi an ak p0n terlelap dikatil sndiri..sgt2 mengant0k..pastu..pagi p0n menjelma…tibe2 terdengar lak suara sese0ang2 memanggil..”nana..bangun..subuh ..”..rupe2nyer..suare kak eyka..men lemah l0nglai lg suare.akk mend0d0i an lg ape..? ahaha!  Ak p0n jwb ar balek  .. “ mane ley kak “..kak eyka p0n jawab balek .. “ g td0 balek “ haha! Kak eyka tak bleyh blah l0rh!! HAHA! Kal0 s0h mandi ker..bangun ker..takpe gak..neyh lg menaikkan semangt nak membute dengan lebih lanjut lg..haha..nana pe lg..smbung ar td0..hahahaha.! smpi k0l 9.38..baru tersedar.tersedar je ter0s on9..mentang2 internat kat katil sndiri..HAHA!  umm..arinie aina balek..tggal ar 7orang orang dalam uma neyh..makin ari makin sket..sket..dan terus menjadi sedikit..s0 b0red..tata aina..jgn lak k0 lpe nak balek k0lej balek k! HAHA!  Umm..kami..?? ade yg balek ari sabtu.ade yg balek ari jumaat..aku..?? balek ari sabtu..sdey an..s0b3..ari jumaat bertindih 2 subjek..prinsip pengurusan n akidah..umm..insyaallah bleyh..usaha..d0a..tawakal..! h0pe berjaye hendaknyer..amin..k lar..mau mandi ler..nanti kang kembar dak aina datang..nak gak tgk kembar dye..huk3..tata..titi..tutu!! wasalam!

Monday, November 08, 2010

exam? agak tertekan! semangat nak jawab malam td tibe da ilang ..c0z..? pic tu..hurmm..~

enta lar..still terpk lg..b0ut.? her.? umm..ye k0t..trase k0t.mane tak terase nyer.,memang agak terase..enta,,syg? ak p0n tak tahu lg da syg dye lg ker tak..rasenye tak.tp..nak ilang an dye dri ingatan neyh agak susa..ye ar.dri zmn skul k0t..umm..enta lar!!! otak nana da ksut da neyhhh!!!! da tak dpt nak pk pe lg! exam p0b cam pe je jwb!.haisshh..nape la ak bleyh tgk pic tu pg tadi!!! kenapa!!!!!!!!! nana!! nak nangis je lar cmnie!! da tak tahan da neyh weyh!! hati ak neyh terase sgt2!!11

umm.nana da tak tahu nak buat ape lg da~

haha! ea..! nana da giler..! thinking..thinking..n still thinking!..wake up lar nana! st0p it thinking b0ut her anym0re! ur life its better than her life lar!! neyh je lar cara terbaek t0k ak tak sakit ati lagi..MELUPAKAN DYE! nana..neyh lar masenyer nak luper an dye..! elak an sebut name dye jek selalu..! k0 ingat dye, dye ingat kat k0 ker..????! tak an..! s0..?? pe lg k0 nak nana..??! nak tgk ker dye jalan depan k0 nan org yg dye sayang..??! nak kne cm tu lg ker..???! da lar..da kne dlu da lar..serik ar nana..nie je lar tyme yg sesuai t0k ilang an dye dri ingatan..wake up lar nana! tak yah ar nak ingat sume kenangan dlu lg..betul2 wat sakit ati je..k0 an da ade life baru..g0 on jek lar..! yg k0 nak pk pasal life lame k0 pehal..?! tu tyme skula lar nana..skunk tak yah ar jadi b0d0h lg..DYE BUKAN INGAT K0 P0N!!!! ingat lar tu nana..! ramai lg yg bleyh wat k0 epy lar nana..bukan dye je..dlu mang ar dye selalu wat k0 epy..dye selalu ade tyme k0 nga susa.sakit..or wutever..tp skunk dye da tak epy an k0 lg nana..st0p it k..nana jgn ar jadi lemah cam dlu lg..keras an lar ati tu..! if da bet0l2 nak luper an dye..luper an bet0l2..tak yah nak ingat sket p0n b0ut her!..

tips melupakan sese0rang!

Cara terbaik untuk melupakan seseorang.

1.Jauhkan diri daripada jumpa dia
2.Jangan contact dia.
3.Delete nick dia from YM korang.
4.Hindarkan diri dari "lepak" dengan dia.
5.Tak yah laa dok cerita pasal dia 24 jam.Hal ini mungkin akan menggembirakan anda di saat anda bercerita tuu tapi kesan jangka panjang ialah, dengan mengingati dia , hati anda yg terluka itu akan bertambah dalam lukanya..
6.Kalau boleh delete Friendster dia skali agar profile dia tak muncul kat FS korang everytime dia update FS.
7.Fikirkan semua sifat-sifat buruk dia yang korang rasa tak worth pun untuk diminati
8.Stop thinking that he/she is sweet. Tak de sweet nye derrr orang yang tak nampak keistimewaan kita kan.....
9.Ingat...hanya sayang orang yang sayang kita sahaja.
10.Berusaha untuk buang terus dia dari ingatan.
11.Tak yah laa nak "berkawan" dengan dia dengan harapan dia akan merubah fikiran.Kalau boleh lupakan dia terus dan anggap je dia dah mati.
12.Tumpukan perhatian kepada life anda.
13.Anggap sahaja bukan anda yg bermasalah tapi dia.
14.Tok sah laa letak org yg tinggalkan kita or treat kita cam sampah sebagai ratu/putera hati kita.Pertama,orang yg lukakan kita tak layak punmendapat tmpt yg istimewa dalam hati kita.Kedua,kalau anda tak buang org tu dari hati korang,korang akan terlepas cinta lain yang mungkin lebih hebat daripada ex korang yang sah2 tak sayangkan korang tu.
15.Akhir sekali tabahkan hati dan sentiasa ingat mana2 lelaki/perempuan pun bertuah memilih anda sebagai teman hidup kerana anda adalah seorang yang tabah menempuh dugaan hidup dan tidak gentar dan tidak bosan hidup secara solo.Malah anda sentiasa happy solo atau berpasangan.......Anda seorang yang kreatif.Anda mampu mencipta kegembiraan seorang.Tambahan pula, sikap anda yang matang dan optimistic itu mampu menarik perhatian pasangan yg lebih menghormati dan menyayagi anda.Siapa yang tidak kagum dengan orang yang pernah jatuh berkali-kali,tetapi mampu bangun semula dari setiap kegagalannya dan hidup seperti biasa secara normal.....


Tips Menggembirakan Hati Yang Sengsara, Makan Hati, Sedih dan Kecewa

Sebenarnya nak menghilangkan rasa sengsara, sedih dan kecewa caranya ada banyak, dan keberkesanannya terpulang pada ketahanan mental Anda, emosi Anda, kesabaran Anda. Tapi saya boleh jamin cara yang saya kongsikan ni, sebelum saya menulisnya, telah diguna oleh kebanyakan orang dan telah ditulis oleh ramai pakar motivasi, penulis buku pembangunan diri dan mereka sendiri telah melakukannya dulu.


Untuk tips motivasi kali ini, saya kongsikan 7 tips asas menggembirakan hati yang sengsara, sedih dan kecewa serta cara untuk berdepan dengan emosi tersebut, saya gabungkan dengan cara saya sendiri. Kita mulakan dengan…


1. Latih Minda Melupakan Kenangan Pahit.
Bunyinya senang nak dibuat, tapi perlu diaplikasi berterusan. Mengaku saja Anda sering merasa sedih sebab banyak kali mengingat kenangan pahit atau selalu kembali ke memori silam yang lalu, betul tak? Kita kena cut connection feeling kita dengan emosi yang lalu.


Mulai hari ini, tekad untuk melupakan semua tu, selupa yang mungkin, kasi kosong abis! Bulatkan azam untuk memfokus kepada masa depan Anda, cita-cita Anda, keluarga, kerjaya, kewangan, keilmuan dan rakan-rakan.


Anda takkan dapat melupakan kesemua memori pahit sekaligus, tapi lakukan step by step dengan mengalihkan perhatian Anda kepada perkara lain. Proses ini mengambil masa, tapi ia boleh dipercepatkan dengan disiplin diri.


2. Buang Sikap Risau.
Ada dua kesan dari sikap risau ni, pertama ia menarik nasib tak baik, masalah dan musibah tanpa Anda pinta. Kedua, memberi kesan buruk pada kesihatan Anda dari segi fizikal dan mental. Risau membuat Anda selalu menjadi sedih dan kecewa, kekadang takut. Untuk buang sikap risau, belajar untuk bertenang dan latih diri Anda mengawal


3. Belajar Rajin Bersyukur.
Ucap syukur atas kesemua yang Anda ada, apa saja! Misalnya, ucap syukur kerana Anda masih ada 5 deria yang lengkap, Anda boleh melihat dan menarik nafas tiap kali bangun tidur (dan bukannya bangun terus sakit jantung mahpun sudah berada di ALAM KEDUA), Anda ada kawan rapat yang memahami Anda dan Anda mempunya hanphone kesayangan Anda. Ucap syukur seikhlas hati, sebanyak yang mungkin, seikhlas mungkin hingga rasa syukur tu meresap jauh ke dalam diri Anda. Buat banyak kali dalam sehari.


4. Belajar Menjadi Pemaaf.
Sikap pemaaf dapat membersihkan hati dari perasaan negatif dan emosi-emosi negatif (takut, sedih, kecewa. gusar, menyampah, marah, geram, cemburu, tak puas hati, dendam, busuk hati). Seterusnya, meneutrakan gekombang fikiran negatif yang melekat bersarang di minda Anda.


Ketahuilah, Anda selalu rasa sedih dan kecewa kerana Anda tak memaafkan kesalahan diri Anda di masa lalu ataupun Anda tak memaafkan kesalahan orang lain tehadap diri Anda satu ketika dulu, ataupun… Anda susah menerima hakikat perbuatan salah orang lain terhadap diri Anda, yang membuat Anda sedih, kecewa dan geram tahap dewa..belajar menjadi pemaaf dan menghapus semua ni lalu menarik ketenangan datang pada diri Anda.


5. Ketawa, ketawa dan terus ketawa.
Ketawa bukan dibuat-buat, tapi biar ketawa yang benar-benar menggembirakan Anda dan menjadikan Anda girang. Tonton video yang lucu, baca cerita yang lucu, dekatkan diri Anda dengan rakan-rakan yang lucu serta cari “funny side” dalam setiap situasi, agar Anda boleh ketawa secara automatik. Ketawa dapat menghilangkan sedih. Buat apa LAYAN kecewa sedangkan Anda boleh ketawa? Come on…


6. Ubah Fikiran
Kita tak boleh merubah situasi yang boleh membuat kita kecewa, sedih dan murung. Tapi, kita boleh merubah fikiran kita dan apa yang kita fikirkan tentang situasi-situasi tersebut walau seburuk manapun ia. Rahsianya, cari sinar mentari disebalik mendungnya awan. Walaupun perkara tidak berpihak kepada Anda, cari cara bagaimana Anda boleh jumpa nilai-nilai positif di dalamnya.


Fikir yang baik-baik saja, kerana ia memberi keuntungan jangka masa panjang. Rezeki Anda murah dan segala yang baik-baik datang sendiri pada Anda. Anda menjadi apa yang Anda mahukan.


Buat apa fikir yang buruk sedangkan Anda boleh tarik semua yang baik-baik? Fikir yang buruk, Anda dapat yang buruk jawapnya. Ini hukum alam dinamakan hukum sebab dan akibat. Dalam kata yang lebih advance, itu hukum Law Of Attraction.


7. Hati Mesti ‘Keras’.
Bukan keras sembarangan, maksudnya kekerasan hati, kesabaran yang tinggi, pandai mengawal emosi dan menerima hakikat dengan hati terbuka. Allah menurunkan musibah, permasalahan dan macam-macam lagi bukan sekadar dugaan, tapi balasan pada perbuatan-perbuatan Anda di masa lalu.


Buat baik, dibalas baik, begitu juga sebaliknya. Cuba ingat balik kejahatan kecil yang Anda lakukan pada orang lain, mungkin ada walau Anda tak sedar. Itulah perlunya kita bersikap baik dan berfikir yang baik-baik pada semua orang, benda, perkara, situasi dan keadaan.


Sebelum masuk tidur, set minda untuk jadi ceria pada keesokan harinya. Lafazkan dengan nada berbisik. Relaks, jangan terlalu mendesak diri.


Selepas bangun tidur, katakan pada diri ini adalah hari yang baru untuk Anda.


Tekadkan diri untuk menjadikan hari yang baru tu hari yang baik, sungguh baik, sebaik yang mungkin dari hari yang sebelumnya.

benda yang dah sp0il an pagi aku..hurmm~


The Pain
Myspace 2.0 layouts




nape lar ak bleyh nmpk bnde yg wat ak sakit ati neyh..haha! ser0n0k plak an..pagi nie ingat nak senyum jep..tp..da tak mampu nak senyum lagi weyh..mo0d da ilang..like seyh kat pic tu..sgt2..uwwwaah!! nak nangis p0n de gak neyh! tp..kal0 nangis berjuta2 baldi p0n..still sme gak.dye epy nan adek dye .. bia lar an..nape ekh ak still degil sgt syg dye..? aiy0o..nana..tak yah ar nak menyusah an diri tu syg orang tu lg..kenangan k0rang da luput p0n an..just bia an je lar dye tu..tp..! nana bukan jenis cam tue!!!! huuaarrggghh!! nana tak bleyh ar nak luper an dye cam tu jep ! ye..nana mang da lame lupe an dye..tp..! nape dye wat nana syg balek kat dye! nape..! nape dye cntact lg!! semate2 nak tnjuk an bnde yg bleyh wat ak sakit ati..????! ish...da nana..en0ugh..bia an dye nan life dye yg baru k..nana an da ade new life..an..hurmm..ade life baru p0n ramai yang tak puas ati..tp..pena ker dye0rng nak wat ak epy..?? tak an..! nana lg epy ar nan life baru neyh..tak yah lar seb0k ramai yg nak tanyer ke..nak perli ker..nana da b0san! da ar arinie exam..enta lar..semalam ade semangat nak jawab..tp..da ternampk pic tu..terus takde semangat nak jwb..yes! nana berjaye menjatuh an air mate t0k julung2 kalinye!!! thnx c0z berjaye jatuh an air mate nana yg da lame tak jatuh neyh! thnx sgt2...! mang appreaciate sgt2:)..smile nana:)..

Sunday, November 07, 2010

selamat pagi:)..

masih dalam kemamaian..huk3..ingat nak study..tp pale neyh..ad0i..tibe2 lak pening lagi..hurmm..~ malam td td0 k0 bape.?! dalam kul 1.awal an..mate neyh tak tahan ngant0k sgt..gp0n takde pape meyh nak wat..melainkan.td0..td0..td0..umm..nak mengupdate bl0g malam td p0n cam malas jep..enta ar..mo0d tetibe aje ilang an..hurmm..ye ar..nmpk bnde yg bleyh wat sakit ati..mane tak ilangnyer mo0d an! huh! saba nana..saba..saba tu an separ0h dari iman..elax suda! hurmm..pe nak buat ekh..n0thing t0 d0 lar actually..bla..bla..bla..b0san siak!!! uwwwaaaaa!!! biler dye0rg nak balek neyh!! al0rh..sunyi lar k0lej neyh! nieza! kak eyka! balek ler k0lej cepat! tengah b0wsan neyh!!!

Saturday, November 06, 2010

m0nink..m0nink ker..? haha! terebey lak tyme td0...

mate mengant0k sgt2 meyh.ingat nak bace bku pagi tdi..tp..da bangun tgahri bute..haisshh..umm.malam tdi da ar td0 k0l 3 lebeyh..gelak2..makan2..kara0ke..huk3..! um.nak tahu sumthing tak..? malam td..tgh2 ak cuci muke..pntu bilik air ak bia an terbukak..ye ar..lmpu bilik air da ar da tak blyh idup lg..bukak je ar pintu an..tp.ak de nmpk l0rh de kkai orang masuk bilik tgh..bilek ak..haish,...cepat2 ler ak masuk biler depan..tanyer dak aina yg dye ade masuk bilik tak,..jwapan dye TAK! bis tu sape yg masuk..?!! ke perasaan jep.??! umm..tu satu hal..satu lg.tyme kak pka nan ct lepak2 dlm bilik dye0rng..ak ajak aina g dapur..tyme dak kite0rg kat dpur..enta lar weyh, masing2 dgr bunyi cam ape p0n ak tak pasti..cepat2 berlari g msuk bilik dye0rg..last2..nmpk kak pka nga t0lak krusi! hahaha! tp..selain bunyik orang t0lak krusi, ade bunyik lain lg l0rh..tp tak pasti bunyik ape..! hurmm.tu ar ..da k0l 3 lebeyh tak reti2 lagi nak td0! haisshh.. kak pka n ct s0h td0 bilik dye0rg jep..tp..ak tak bleyh nak tggal an bilik ak..enta lar..rase tak pat0t k0t pas nmpk orang masuk tu, ak tggal an..nak tak nak, td0 je lar bilik sendiri.aina teman an..tp..siyes ar..malam tdi lain sgt2..selalu takde lak rase cam tue..hurm! ish..perasaan jep ker..? enta..enta,,enta,.! da l0rh..tak m0h klar cite b0ut tu lg..menak0t an jep.. umm..otak neyh cam tak sedia lg jep nak membace ..agak malas lak..k lar..nak kemas2 jap..bye:)..wasalam!

makan malam yang tidak menyelerakan~

umm..td..memang perut ak lapar giler weyh..mang sgt2 ler lapar.ne taknyer..tak makan dri semalam ..dalam k0l 9 turun g cafe..order..ingat dapat cepat.peh! nak dekat 2jam d0wh menunggu! mak ai..sabar je ar weyh..da melantak burger tu tak ckup lg ar weyh..haisshh..smpi uma jep da k0l 11..makan k0l 11.30..ingat ade selera lg ker nak makan,..hayyo0o.mang sket p0n tak luak weyh..da terbantut da selera ak nak makan..s0..akan kelaparan lar smpi es0k!..sabar ea nana..hurm..~ s0 n0w..? cam takde bnde jep nak wat..b0san..tgh mencari cerita yang best2 meyh,,mintak2 ade ar..ak da malas nak menghadap lapt0p lame2 lagi da weyh..wat pening pale jep..kal0 ak on..mesti nak bukak wall dye kat fb..nthen ak sndiri yang sakit ati..da ar exam tak habis lg! lg pk lagi kusut l0rh! al0rhh,,ya Allah..! bg lar dye tahu ak yg ak betul2 indu dye!! haaaiissh!

Friday, November 05, 2010

Al0ne..s0 b0red..!~


What sh0uld I d0 right n0w..??! umm..nana dalam situasi yang amat memb0sankan..! mate neyh terase nak td0..tp..tak bleyh ar…kang tak memasal jep biler ak bangun nanti em0si ak berubah lak an..gp0n skunk an da nak maghrib..per0t stiil berbunyi lagi mntak diisi..nak g café skunk panas .. skunk musim panas ker..? tdi an..ak t0l2 tak pasan weyh yg kipas tu menghala ker ak..cian aina..HAHA! pat0t ar ak rase sejuk semacam jep..rupe2 kipas tu bkn men sy0k lagi menghala ke ak! HAHA! Pat0t ar ak tgk dye resah semacam jep..rupe2nyer panas..lame lar gak dye kepanasan..s0e ea aina..haha..tak pasan lak g kipas tu jadi harta hak persendirian! Huk3..~ pandang bed kak eyka k0s0ng..pandang bed nieza k0s0ng..indu lak nan dye0rng..padahal baru semalam dye0rang balek..~ s0 l0nely! Ad0yai~..tdi ..g jap depan..ak an suke sergah orang..tengah2 kak pika sy0k teng0k cite, ak agah dari belakang!! HAHAHA! Terkejut dye! Yes!! Ak berjaye wat dye terkejut!! HAHA! Dye men susa lagi kal0 orang nak agah dari belakang! Akhirnyer! Huk3..jaat an nana..kalau ar satu uma ade sakit jantung, ak rase sume neyh bukan bermalam kat rtt-bt4-2..! sume bermalam kat h0spital gare2 sakit jantung terkejut! HAHA! Suke..suke..~kembali sunyi..hurmmm~ tadi d0k layan cite h0me al0ne s0rang2..da lame d0wh tak tgk tgk..b0san punyer pasal..tgk bape kali p0n tak kesah an..ingat nak tgk cite antu..tp..alahai..nana nak tgk cite antu.? Cam kelakar je! Haha..kang tak memasal antu tue agah ak balik kang! Ct.? nga seb0k layan feeling s0rang2..bace mesg senyum2..kawan ak neyh bet0l lagi ke tak..? cian dye an.tyme exam senyum depan enset s0rang2..HAHA! aina..? kat bilek dye..nga pk mase depan agaknyer..masing2 dalam keb0sanan meyh! Aiiyo0.! Per0t da tersangat lar lapar..macam tak tahan lak an..nan sakit giler lagi. Peh..tuhan je yang tahu weyh! Miss him l0rh! Oppss! Nana suda beranie menulis begitu di bl0g! ahaha..bia ler..bl0g ak..jnji ak tak kac0 id0p orang..! huk3..malam neyh ape cer..? cam takde bnde je nak wat..b0san l0rh..rase2nyer sume cite ak da tgk..nak mntak kat member kang tak memasal jep dye0rg perli ak lagi kang..tak memasal dye0rang s0h cari cite dalam buku..tak nak ak..HAHA! ati tak keruan l0rh..missing sum0ne..but wh0.?! Dye..? mybe..tp..al0o0rh..miss bgt neyh..haishh..! da ar b0san..panas lak tu..nthen miss sume0ne..s0 tr0uble day lar t0day an..! k l0rh..nak mandi meyh..mau g café ..tibe2 rase kaki neyh kemalasan mau melangkah ke café..kalau lar ade kapal terbang..tak yah nak turun tangga smpai 4 tingkat..terus je terbang g sane! Al0rh..dugaan..dugaan..cite2 nak gem0k..tpi..asyik turun naek tangga je ..tunggu smpi ke tua lar baru dapat merase gem0k..tu p0n kal0 sempat lagi! K lar..tata..titi..tutu..cal0o bete~ ..wasalam!

menghabiskan hujung mggu dik0lej...lAlalaLa~


Ima Hungrrry
New MySpace 2.0 Layouts



k0lej..k0lej..k0lej..ad0i..umm..minggu neyh minggu last t0k sem neyh..s0..next week da start h0liday! yeahh! d0k uma diam2..tgk tv..makan..n td0! tu je la keje ak an..jgn harap la dapat on9..sedey l0rh!! umm..sem dpn da naek sem4..skejap jep an..pejam celik pejam celik da nak 2 tahun kat sni..mase cepat sgt berlalu an..hurmm~ dari pagi smpi ar k0l 1 satu..mengkhatam an buku t0k exam isnin neyh..ish! ak tak kire! nak sc0re gak sbjek tu weyh! terase terkilan if tak dapat sc0re..! umm,insyaallah bleyh..usaha..d0a .. tawakal..insyallah..berserah je lar pade Allah..uma neyh sunyi sgt weyh.cam takde orang..ye ar.ne tak nyer..tggal 4 orang jep..2 td0 2 bangun..biler 2 bangun 2 td0 lak.mang macam takde orang ..sgt sunyi l0rh..n tak tahu nk wat pe lg! basuh baju da..sidai baju da..study da..lagi..? td0..? tak nak ar td0..t otak tak bkembang l0rh..umm..ingat nak khatam an kali ke2 buku tu..tp..larat ke tak, tak tahu lar.tgk ar kal0 larat ak khatam..huk3..kal0 tak larat on9 ler smpi ke malam! HAHA! umm..ati ak neyh still pk b0ut him lar! miss.? mybe lar..tp..takde pape brite p0n dri dye..agak sdey..lain yg ak tunggu., lain lak yg dtg..ad0i..s0rry l0rh..ak malas ar nak layan k0..k0 da ade orang lain ngaku je lar weyh..da tak de perasaan pape p0n kat k0 lar weyh! tak yah ler nak mengac0 id0p ak lg k..ak tak an ubah fikiran! ckup ar an k0 tersalah sent msg..bukti da ade k0t..blah ler k0!! haisshh! nyampah lak nan k0! ak nan dye..! bukan nak k0! ade fham..!! ish..alangkah bagus nyer kal0 k0 dapat bace bnde neyh sume!! umm.. tp.tak mgkin ar an k0 dapat bace! hurrmm! jgn nak memenuh an inb0x ak ar weyh nan bnde yg bukan2..! wat full inb0x ak jek! da2 ler tu sent bnde ngarut2! ak da tak ingin da nak bce.! bnde yg same je k0t..h0pe sgt2 weyh k0 blah! blah! blah! haishh! wat mati mo0d ak je ler k0 neyh an..k0..? sape k0..? haha! sese0rang yg tak pham bahase! tu je yg mampu ak cakap kat sni..yg penting dye bukan dalam idup ak lg daa!da ler..sakit ati lak biler cite b0ut dye..huh! lapar l0rh perut weyh! da bunyi2 da neyh.haha..(opps..nanti ade orang cakap ak giler ) hahahaha! tunggu ea perut .. tinggal bape jam jep lagi .nanti kite g cafe sesame au..haha! masing2 wat keje masing2..ak..? al0ne at my ro0m..cs eyka n nieza g0 back..me als0 still here! b0san..? ea..sgt b0san..! n0thing t0 d0 l0rh..mau balek..tp..tak bleyh..sape jep yg ade kat uma tu..k0s0ng k0t..mama ..adek..kak l0ng..da g jejalan..ak..? d0k je lar k0lej neyh smpi next week..sayunyerr! ummm..kal0 tak da bleyh balek diz week.tp..da takde orang kat mzffar..kne ar tinggal kat k0lej..nana nak d0k uma s0rang2.?? HAHAHA! jgn harap ler..penak0t k0wt..wakaka..nanti kang tak memesal je ak kurung diri dari ari jumaat smpi ari ahad lak an..hahaha! ummm..perut..perut..perut!! laparnyer..! k l0rh...smpi sni jep la y0k bl0g..da penat nak menaip..huk3..tata..titi..tutu..wasalam!

perasaan yang menyakitkan!


Missing
New MySpace 2.0 Layouts



umm..nape kite perlu jatuh ati kat orang ekh..? perlu ker perasaan cmneyh.? ye..mang nana terase laen lar skunk.menanti ..menanti dan terus menanti..padahal. takdepe p0n yg special kat dye..ati k0t..sape tahu an..mang b0san biler dye takde..terase k0s0ng weyh id0p neyh..biler dye dtg,ak da cam tak tentu arah..tp biler dye ilang..?? umm..sdey ..! yang teramat..mang terase giler lar an..!nape ekh..? falling in l0ve.? ish..ngarut..tak mgkin k0wt.~ tp..ish..enta ar..nana tak tahu nak explain cmner..dye memang wat nana happy..wat nana tersenyum..always! dye slalu wat nana jadi giler! ye! giler.! ade..ilang..ade n ilang..!kadang2 tu..ade gak nak tnjuk perasaan yg nana sakit ati nan dye..tp cam tak smpi ati lak an..kadang2..mang ade bnci! smpi an dye tanyer.bnci dye ker..nana lak bleyh menipu cakap tak.~! nape nana neyh! terus terang je l0rh!! haish..ye..nana sayang dye..tp..wat ,mase neyh..as fwen..tp..smpi biler..??! bluurr!


w0w! isnin paper tafsir..tp tak bace pape lg! adush..! ingat nak sc0re sbjek neyh..3 jam mate kredit an..h0pe dapat sc0re la an..neyh nga perah otak membace..membace,,dan terus membace..smpi an meja p0n da naek kusut jep..neyh naseb ar da bawak balek setengah buku.kalau tak..mang lg ar kusut an table neyh..nan segala khazanah baju2 lg..haish..huk3..nana nak dekan lar weyh!! tp bley ke..?? neyh lagi 3 paper lagi..pale da naek pening da neyh..otak da tak tahu nak perah ape lagi..da naek kering da weyh otak neyh..! jumaat depan lg ar kusut pale neyh.. s subjek dalam satu mase..?? pehh!! haiyakk! prinsip pengurusan n akidah..pg n petang full..dugaan bet0l ler an..tak pe nana..u can d0 it lar!! kne keje kuat ler pas neyh..tyme td0 kne ler ketepikan an gamaknyer..ad0i..weyh..pale ak neyh skunk da cepat pening l0rh..nape ekh,.? makin nak exam makin teruk lak an..nak cakap tak ckup td0..enta ar.mybe ar..tp..umm.abai an lar an..biase jep k0t..~ bla..bla..bla..~ k l0rh..gtg..dhaa

sdey..gembira..sengal..suke..yeah!

mo0d ak agak bercampur arinie weyh..huk3..sdey c0z tak pat balek diz week..sdeynyerr!! mama..adek..kakl0ng..sume g temerl0h..ade meeting family..but ak..?? haisshh! sgguh tak aci l0rh..nape ler ari isnin neyh ade exam ..lemah t0l..kan da kne tinggal..umm..tinggal ar ak..ct..cs pka..n aina je dlm rtt-bt4-2 neyh..s0 b0red meyh..nak tgk cite tak bley bukak pulak..nak tgk lapt0p ak alahai..tak puas meyh tgk 4 orang..ad0i.sdey.sdey..sdey..! lapt0p ct lak anta bet0l..umm:(..gembire.? ye..nana gembire ..haha..suke sgt menyakat orang..HAHA! tu an mang nana yg sebenar..haha..! lepas s0rang2 ak kac0..best weyh kac0 orang..haha! ilang tensi0n! umm..weyh..weyh.td exam arab tibe2 ak blurr..sdey weyh..um.mybe c0z ak tak0t sgt k0wt..mybe~pale da tibe2 tak ingat pape..risau ar lak an..umm.h0pe sgt result nanti ok weyh..isshh..weyh..da ar..takde pape lg ar nak luah an.gp0n mate ak da ngant0k sgt2 neyh..da tak tahan..k l0rh...~ cal0o0o..nyte!

Thursday, November 04, 2010

penat sangat meyh arinie,,~..tp..best! opps:)

haha! pent weyh arinie..ad0i..k0l 2.30 turun nan kelapan2 dak2 uma makan dicafe..nthen..lepak2 jap..pastu..g library..blaja arab ( k0n0nnyer ) haha! ak rase ak bnyak gelak dari blaja..ape l0rh..dush3..pas library tutup, smbung cafe pulak..smpi ar k0l 6..terase penat sgt2 weyh..gara2 dak acap nan pakli..s0h tunggu smpi k0l 6.15.., tp biler duduk balek, dye0rang lak bngun tggal an kite0rg..sengal ler k0rang neyh..dush..tp siyes.best gak an lepak2 nan k0rang..ilang tensi0n..umm..de satu bnde yg ak tak ske skunk nie!..y\tyme ak nga nak cakap nan kak anna, tyme tu lak ad orang yang menyakit an ati lalu tengah2 kite0rg!! agak2 weyh nak lalu p0n..lu pehal nak lalu tgh2 kite0rg..?? lalu dgn muker b0ngkak lak tu! peh! dak nieza da lame da nmpk dak tu.., tp, dye tak tahu nak gtau ak cmner..kalau lar ak tahu dak tu nak lalu tengah2 aku nan kak anna, mang nak kne gak an! sabar nana..sabar..dye mang cam tu..elax yep nana..tp..m0stly of the day..i feel happy!! yeah!!:)

Wednesday, November 03, 2010

pagi yang amat mengantuk..~


Good Morning
MySpace Graphics



my own bed..~
ngnt0k l0rh weyh..ad0i..pas subuh td0 balek..pale p0n cam da mereng jep neyh..:(..umm..acap..senget ar..tahu2 jep ekh ak bru bangun td0..haha..baru nak menipu k0..tak sangke lak suare ak neyh cam orang baru baru td0,,kant0i suda..haha..ala..k0 cam tak pena bangun lewt lak an..HAHA..ad0i..terase malas lak nak turun..kal0 lar disedia an pengankutan ke cafe tak pe gak acap o0i.ak tak jnji au yg ak ley turun..kal0 trun p0n petang2 k0t..tak kuase nak turun tghari bute weyh..g pujuk mak k0 beli an m0t0 t0k ak sekali ekh..subuh2 ak sggup trun kal0 cam tue..haha~!:)..ummm..mate still mengant0k lg neyh..ad0i..s0k da exam arab..lemah t0l! haishhh!!!

My own bed..
.. Tak semua dalam muka bumi nie yang betul2 sempurna..
Umm..susa t0k kiter cari manusia yang betul2 smpurna an..senang cite, manusia yg sempurna tue tak wujud p0n..umm..smua orang pena wat salah..tak sume pe yg kita buat orang suke..tp..nape perlu kiter hip0krit ekh..? perlu ker..? perlu ker kite hip0krit untuk menjga ati orang..?! k la..fine..dlu ramai aim ak sebut “fuck”., but n0w..? ayat tu cam biase jep ak tgk weyh..nape tyme ak sume blaim..??! tyme orang lain bley lak..siap  ley wat bahan gurauan an..haha..kelakar ar hidup neyh an..selalu sgt nak cari salah orang..ad0i..s0 funny..! nak pecah lak per0t ak nie gelak!! HAHAHAHAHA! Tyme sk0lah dlu elax je..takde orang nak masuk campur..nak jadi an tu sume satu isu.takde..nape skunk cepat sgt jd isu..?! alad0i..susa t0l an if kiter nak jage ati orang..sgt susa..~ tp..pena ker terfikir, pena ker orang jage ati kite..?! kadang2 uh , biler pk balek, tyme dlu takde lak susa2 nak jage ati orang..takde nak pk2 pasal perasaan orang weyh..tp..alahai..sume tue da berubah..!~ ye..mendiam an diri lg better an..diam..diam..dan terus diam..same ar dgn jdi hip0krit t0k selame2nyer..tp..haishh..enta ar..ak da bengang nan life skunk..ak nak life tyme sk0la dlu ar weyh!! Takde p0n wujudnyer orang hip0krit!!!!!..s0..member2 lame, jgn ar terperanjat nan life nana yg skunk ok..kejutan budaya lar biler kat sni..agak tertekan..tp..berbalik pade perkare kat atas.. hip0krit tu adalah amalan hdup kat sni!..huh! mencari kesalahan orang satu kebiasaan..menjadi an diri sendiri perfect satu keutamaan!!  Tu lar yang sedang ak perhatikan skunk..mendiam an diri..menilai..dan memusabah diri..tak sume orang dalam muka bumi neyh yang perfectJ..s0..tak perlu lar menyembunyikan diri sebenar kiter semate2 malu dgn kekurangan diri..tunjuk an je la kekurangan diri tue dari orang slalu mengate..kiter gak yang bengang..~ calo0~



2/11/2010@selasa..
6.40a.m.
@ bed cs eyka ..
Mulakan pagi dengan senyumanJ
M0nink!:)…skunk baru k0l 6.40..terase cam malas jep nak td0 balek..ad0i..ingat nak tgk cite p0c0ng..tp..cam awal sgt jek..haha..( cam branie lak an ) huhu..malam td ngant0k sgt weyh..k0l 1 ak da membute..ad0i..terlampau sgt lah mengantuk ( ayat bm tunggang terbalek ) ..mimpi pe ekh malam td.? Takde mimpi pape p0n.enta, ak p0n tak ingat ak mimpi ape malam td..lena sgt k0t membute..sejuk lak tue..ay0y0..sgt menenangkan..HAHA! umm..h0pe hari neyh jadi lebey baik dari semalam an..perut lapar l0rh..s0b3..tp..takde selera nak makan..nape ekh..? nasi semalam p0n makan tak habis..gp0n semalam bknnya makan tghari..nape ler selera makan ak bleyh ilang cam tue je..pelik t0l nana neyh lar an..kdg2 melantak macam tak ingat dunia..kadang2 tak makan lgsung p0n takpe..ad0iyai..weyh..weyh..nak tanye neyh..cmner  ekh nak dpt pe yg kita nak..? susa an nak dpt pe yg kite ingin an..kenape..??! tgk cam orang lain seron0k je biler dpt pe yg dye0rng nak..nak cam dye0rg gak weyh..umm..h0pe ak dpt pe yg nak an selama neyh..h0pe sgt..tu da bleyh wat ak bsyukur sgt2..amin..k l0rh..nak smbung td0 jap..mate neyh cam tak stabil lg jep..haha..tata..titi..tutu.wasalam..!:)

Bl0g..ak da takde tmpat mengaduL..

umm..susa an if kite nak gtau masalah kita kat orang lain..nape ekh..? ak da tak caye kat sape2 lg da..enta lar nape kepercayaan ak tu bleyh ilang..ak lebeyh pcayaan bl0g dri orang. Ak rase, orang p0n da b0san dgr masalah ak..asyik masalah yang sama jep..bia lar weyh ak tanggung s0rang2..ak da tak nak menyusahkan orang dgr masalah ak lg da..id0p ak biarlah ak sndiri yang selesaikan..kalau menyusahkan orang p0n watpe.orang p0n tak dpt nak bntu kite an..same jep..kita just luahkan..takde pbezaan p0n..umm..dats y lar ak jadi an bl0g neyh tmpat luah an perasaan..tak melibat an perasaan sesape p0n..gp0n..ske ati ar sape yg nak bace ker, sape yg tak nak bace ker..ak just luah an..tak salah an if kite luah an kat bl0g sndiri..sket p0n ak tak kac0 id0p orang an..ak t0l2 da takde tmpt mengadu da sekarang..just pendam an..tu jep lar cara terbaek bg ak.tak menyusah an orang t0k dgr masalah ak..tak menyusah an orang t0k habis an masa dgr masalah ak..tak menyusahkan sesape..ati ak bia lar ak s0rang je yg sakit..da tak nak share kesakitan tu kat orang lain..nape neyh nana..??! enta lar..nana p0n tak tahu.da ilang kpercayaan ak kat sesape lg da .. ak da tak caya sesape lg.. nana da laen..? enta lar..skunk da malas nak pk masalah lg..lg ak pk..lg wat sakit ati sndiri.biar lar orang nak bnci ak ker, tak suke ak ker.ak tak kesa…jnji ak tak kacau hidup orang! Ak da takde perasaan lg da weyh..ish nana..gp0n..ske ati orang lar nak cite balakang ker b0ut ak..cite lar weyh..hak masing2 an..orang de pk masalah ak..? takde an..? s0..terus an lar bercerita tentang ak ok..jaja lar cite kat org luar ke, kat satu Malaysia ker, ak tak kesa.. ak takde hak k0t nak halang..mulut masing2.pndai2 jage ar an..tp, satu je ak nak ingat an..tak semua dalam dunia neyh yg perfect..tak semua..! sume orang pena melakukan kesilapan gak an..s0 tak mustahil bile orang selalu bercerita tntang kita..s0..teruskan jep k.. dipersilakanJ..ak p0n da malas nak pk perasaan orang..perlu ker kite jage perasaan orang if perasaan kita orang tak jage..? haha..s0 funny an..! hahaha..terase nak je gelak kuat2!!HAHAHAHA! owh..lupe..perasaan orang lebeyh mulia dri perasaan kite..s0..pe yg kita buat, akan mendatang an effect yg teruk t0k kite..bile orang lain buat.? Wah..betul2 disanjung kan! Haha..kelakar ar an .. n0t fair..tp..nak wat cmner..da naseb badan..terime jep lar..dats y ak da malas nak pk perasaan orang lain..hey! wake up nana..! dri ak jage perasaan orang lain, baek ak jage ati sndiri an..! k l0rh..da penat nak menaip da ler..haha..c u next tyme! TataJ..wasalam..



Kucing yang dah buat ak menangis!!
Td..tyme nak naek uma..kat tgkt satu..tibe2 nampk kucing..hurm~..kucing tu kesian sgt2 weyh..warna kuning c0klat..bdn menggigil..mate da itam..badan da nmpk tulang..jalan p0n da tak larat..ish!! sumpah ak nak nangis tyme tu gak.! Kal0 ak tahu , ak beli lauk t0k dye weyh! Hurrrgghh!! ..nieza sempat ar bg sket kulit ayam..kucing tu bukan men lg makan..memang t0l2 lapar.! Ya Allah..biar lah dye mati cepat weyh dri dye terseksa..mang tak sggup da nak tgk..da takde sape2 yg nak bg dye makan ker..??! kesian kau an kucing..ish!.. aritu nmpk kucing mati..tak tahu lak nape..neyh lak nmpk kucing da separuh nazak..sumpah ak tak bleyh nk terima if dye ade depan ak..!nape lar kucing2 tu sume kne terseksa cmtu..dye0rg just haiwan je..umm..pe salahnyer bg dye sket makann..tak luak p0n rezeki tu..!..umm..dats y lar ak syg giler kat kucing..ak tak nak tgk dye0rg terseksa cmtue..tibe2 teringat kuning..kuning, k0 da mati ker..? nape da tak balek uma lg uh..? ak indu kau lar..umm..b4 neyh, panggil name kuning je dye dtg..berlari2 dye dtg uma ak..tp..satu ari tu, ak balek dri k0lej..ak jerit2 name dye..dye tak datang2L..nape kuning..??! skunk, da 3 bulan dye da tak dtg..orang kate kalau kucing tak dtg, kucing tu mati..umm..miss u lar kuning!!
 

Monday, November 01, 2010

KENANGAN..! BLA..BLA..BLA..

Ingat lg dlu..ade orang kejut an ak malam2..c0z semate2 nak kejut an ade anjing nak masuk dalam d0rm!tyme tu ak f0rm 4..n d0rm ak kat c1.. Es0knye..ak demam ter0k sampai kene balik! Huaarhh! Rindu same itu orang yang telah buat ak demam! Dye care b0ut ak..terase disayangi sungguh! Huahuahua!:) nana da giler! Tyme dulu..ingat lg tyme terawih..slalu nau p0nteng ..dlu2 nape lar sifat malas tu menebal sgt! Kal0 p0nteng lepak2 je kat kantin ok gak..neyh sampai lepak2 kat kelas f0rm4..bl0k belakang sekali..enta nape ler  tyme dlu2 bley beranie an! Hurm..pastu..ingat lg tyme buke puase kat kels f0rm4..kelas yg belakang sekali..bayang an je lar, tyme magrib2 lepak kat kelas..da ar tyme tu ade jwatan..pe ler nak jd nan nana an..s0h orang g dining,..nana..? lepak2..hurm..s0 tak mustahil lar biler ramai tak respect dlu..indu ar nak buke kfc..mcd..piza..tyme dlu, bnde2 tu sume slalu pat merase..bile kat sini..? nasi yang dibeli dcafe stiap hari! Hurm..da rzeki..tak baek nak ungkit..tp..siyesly, ak indu nan sume itu l0rh! Indu nak k0l mcd..pizza..! hurmm..ingat gak tyme dlu2..slalu sgt lepak kat studyhall..padahal tmpt study kat library..~lalalala..~ tyme tu tak reti2 nak study..asyik2 pk pasal dunia sendiri.! Umm..slalu kacau orang..tp..tu dlu..skunk da takde nak kac02 orang lg da..berubah skit..skit2 tu ade lar..HAHA..tp tak seaktif dlu! J.. tyme sahur dua pg kat studyhall lg tak bley blah an..dgn tak pakai tdung..da cam ostel neyh kite yg punyer..! huahuahua!! Makcik tu pulak sggup layan kite0rg an pagi2 bute..hurmm..sweet mem0rie!! Muahxx! Pastu p0nteng2 g surau..men sembunyi2 ..tyme tu nape lar bley wat cm tu an..skunk pk2 balek,.tak baek sungguh ak..jaat an..kenangan jd ajk dlu lg tak bleyh blah..haha! pena sekali tu, tyme tu ade sp0tcheck..ak sempat selamat an barang azie..enset dye..tp barang ak kant0i nan nita..hehe..pas tu kne rampas ad0i..discman kne rampas! Haha..! tp ak tak kisah sgt..dlu bley idup tanpe bnde tu sume .tp skunk bley gile ak kal0 tak de bnde tue sume! Asal angkat bed je jmpe enset..mp4..mp3..rase cam serba salah lak an..huahuahua! pe lg ekh..kenangan inspecti0n lg tak bley trime..haha..ingat lg, tyme tu l0cker ak da ar jadi l0cker simpan barang dye0rg..ye la..l0cker ajk mane lar kne cek an..tak memasal jep tyme tu cikgu azam nak bukak..berperang ak pertahan an l0cker ak! Haha..mang sakit perut sgt2 gelak weyh..tak sangka lak cikgu azam ingat sampai skunk sume tu! da tak ingt lg weyh pe kenangn yg ade kat stpm tue..tp terlampau bnyak mem0rie yg ade!! Indu! Indu! Indu!! Ade sape2 tak yang bley kembali an sume kenangn tersebut..???! tp agak mustahil..! kenangan! O0oh kenangan! Sesungguhnya ak rindu sama sume kenangan di STPM!!!..

keb0sanan yang melampau!

N0thing 2 say actually..b0 b0red l0rh..ay0..nieza ,cs eyka, siti nga layan perasaan dlm bilik..lagu jiwang..ad0i..sdey3..s0b3L..cs pka nga menghadap lpt0p..cs anna tak tahu wat pe dlm bilik..aina study 4 final t0m0rr0w..cs iejan study kat depan..nana..??! takde arah tujuan..adush..pe nana nak buat neyh..exam ari khamis..cam tak sedia lg jep nak study..arab..lg ar ak tahu nak bace cmner..aiseymen..! td tyme makan..mereka cakap b0ut internet tyme cuti neyh!!! Nana!! Bley id0p ker kal0 takde internet tyme cuti neyh.!!?? Huarrghh! Lame l0rh! Haish! Ak rase sume cite kat tv ak tgk! Siap hafal lg..ish..facebo0k..bl0g..cam susah jep nak tinggal an k0rang sume! Umm..cuti neyh tak de g mane2 p0n..b0san..! areesa..aneesa! balik ler kampung ..! auntie b0san l0rh..ade k0rang best sket! 7/12 neyh genap setahun umur mereka! Yeah~! Da setahun da an ank buah ak..biler ler k0rang nak pndai jalan neyh..ley t0l0ng auntie angkat brg! Haha! Takde ler auntie nak dukung2 lg..huahuahua! umm..azie..debab..iekin..h0pe sgt2 k0rang pat kua nanti weyh..indu ark at k0rang! Yg teramat! Umm..azie n debab da setahun tak jmpe..iekin 2 tahun! Peh! Lame gile!..k l0rh..n0thing t0 say anym0re..dhaa~

Cmne ekh nak lupe an orang yang kita penah sayang..?!


I REALLY Miss You!
Grab a new Myspace 2.0 Layout



memang susa ekh if nak lupe an orang yang kite pena sayang..? nape ekh.? Da bnyak ak wat..tp still lg ingt kat dye..mang t0l2 ak sayang dye an..! hurmm! Ingat da tak nak cite b0ut dye lg dlm bl0g baru neyh..tp..da takde pilihan..kene tulis gak.! C0z ak tak tahu nak luahkan kat sape lg weyh! Luah an kat orang, dye0rg mesti b0san an! Da mang b0san da p0n..gp0n ..ak da tak nak  nyusah an sape2 lagi da dgr pe yg ak rase..s0..nak taknak, bl0g je lar tmpt ngadu! Haish! Ak da try da weyh nak lupe an dye..tp., lg ak try, lagi ak ingat kat dye! Tak b0ley! Tak b0ley! Tak b0ley ! haish!ari tue ak mimpi dye weyh! Mimpi dye care b0ut ak..nape lar perlu mimpi cm tue! `bg ak harapan l0rh! Um..biler bangun..ak nangis! Indu dye ar weyh!! Kenangan nan dye memang tak bley lupe !!! huarghh! Saya rindu sama dya yang dlu l0rh!! Yg teramat! Haiyak!!! Memang dlu ak da lupe an dye..mang dlu ak da tak ingt lg b0ut dye.! Ak da tak pk lg b0ut dye..tp..bile da mas0k sni..tibe2 lak dye terngiang2 dalam otak ak neyh! Hey!! Serabut bet0l l0rh!! Asyik ingt! Ingat! Ingat! Ade sape2 tak yang ade petua cmner nak lupe an orang! T0l0ng ak weyh! Da buntu sgt2 neyh! Sakit ati sgt2 biler merindui sese0rang! Tp..dye tak pena pk b0ut kte!! Menyesal lak ak wat b0d0 je nan dye dlu an!! Bnyak alas an ak bg kat dye dlu..last2..ak yg indu giler kat dye!! Hhhhhhuuhhh!! Nana bley giler pk b0ut neyh lar!! T0L0NG AR AKU WEYH!!!

tinggalkan pesanan anda disini :)

aku bukan untukmu =)