BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
no one is perfect right in the face of the earth .. their is no shortage .. do not make it a point to our lack of hypocrisy .. so just be yourself ..

Followers

saye dan dye :)

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, March 27, 2011

kenapa ekh hati mesti terluka..?

selamat malam sume :)
actually..entry kali neyh mang ade kene mengena nan ak p0n..
yep..tengah terluka k0t ati neyhh..
nape manusia perlu rase sakit ati ekh..?
rase bengang..tak puas ati..
or same waktu dengan nyer laa..
kenapa..??
lumrah alam.?
mungkin..tak b0leyh nak elak..
tp.kalau kite rase tak puas ati,,bengang..0r sakit ati..
mesti mulut neyh rase nak maki2 je an.
secara aut0matik..
tak terpk p0n nak maki2..tp..kalau tyme ngah bengang..
benda yg tak nak sebut sume terkeluar..
lumrah alam jugak ker..?
tak bleyh gak an nak menyalah an lumrah alam..
benda tu sume kite bleyh jep kawal..
tp..ikut individu tersebut gak nak kawal or tidak...
yep..mang nana tak lari sume tu..
biler bengang je..
mang aut0matik lar kan sume bnde kuar dri mulut neyhh..
nape perlunyer wujudnyer rase bengang tuh ekh..?
tak bleyh ker kalau rase bengang tuh tak wujud langsung..?
biler bengang..jd marah..biler mara.jadi benci!
bis uh..biler nak baek nyerr..?
kite hidup kat dunia neyh cume sekali..
terlajak perahu bleyh reverse..
tp biler terlajak kate.??
hahaha..
nak u turn p0n tak bleyh weyhh..
tp..cmner nak kawal sifat bengang tu weyhh.?
ade pape petua tak..?
seri0usly..zaman sk0la dlu an..
kalau bengang je..mesti dinding jadi mangse..
ahaha..tak bleyh belah kan dlu..
dlu mang otak tak bleyh nak pk panjang..
otak tak matang lagi..
mang dlu tak pat nak berfikir sgt  weyhh
tp..sekarang..suda dapat berfikir meyhh! :)
tp..nak gak tips2 lupus an rase bengang tu..
pliz bagi nana petua..
HELP ME!!! :(

2 comments:

= d = said...

yup..
perasaan marah tu lumrah..
sume org pernah rase..
tips yg d leh kongsi is bersabar..
amik air smbhyang..
n byk berdoa..
insyaAllah lame2 ok..
n perlu ade kawan tok luah kan perasaan..
:)

Balkis said...

mmg manusia akan rase bengang, dengki sume tu..tp depends diri kite nak accept and react mcmane..for me, klu sy rase bengang or dengki..take it as positive challange..sy tatau nana punye story yg betul2 mcm mane..tp tu la..klu org tu lebih dr kite, kite challange diri kite supaya be better dr die..or ape2 je la..n tnm kat diri..'biar je die..rezeki masing2'..manusia ni mcm2 ragam..bile kije nnt, lagii mcm2 ragam manusia nana akan jumpe..

ataupun..yg paling best, try ignore ape yg bende menyakitkan hati tu..try carik kwn2 baru..kawan biar beribu kan >..k nana..gud luck :)

tinggalkan pesanan anda disini :)

aku bukan untukmu =)